dimecres, 30 de març del 2011

ExperimentLectura en clau de Fa


Hola.
Us explico l'experiment que he iniciat aquesta setmana amb dos alumnes de tercer de nivell elemental.
A classe hem llegit, mentre escoltàvem, la part del baix d'aquesta fantasia de Purcell. Ho hem fet durant 10 minuts, primer que l'alumne sàpigua on entrar, i deprés ,ajudat ,anar solfejant el baix.
Els dos, amb dificultats normals per llegir solfejant, però seguien be, entrebancant-se. Un més que l'altre enganxaven el to del baix i adaptàven l'entonació al que anava sonant, però amb dificultat, naturalment.
Els deures per casa són, amb els pares assabentats del que han de fer, posar la música a l'spotify (els dos, per sort, el tenen) i fer l'exercici a casa, portant-lo ben llegit per la següent classe. El ritme s'ha de portar amb la ma, picant a la cama o portant el compàs.
Reconec que per començar, per a aquest nivell és un pel difícil, potser millor començar amb algo a dos veus, o més lent. Però ja veurem!!
Per altra banda, com que és una música molt bonica i tranquil.la, als alumnes els hi va agradar.
XaviP.

1 comentari:

  1. L'experiment funciona be, els alumnes poc o molt senten el baix i el van afinant mentre solfegen a sobre la música. després és més fàcil tocar-lo, se n'adonen ràpidament dels errors que comenten.
    XaviPuertas

    ResponElimina