dimarts, 29 de març del 2011

Hola, com esteu?
He pensat intensament fins a treure fum sobre la conversa que vam tenir després de l'exàmen de cambra-jazz de l'altre dia, i trobo que hauriem d'engegar algo.
Veig que tenim la idea clara que estem atrapats en un sistema d'ensenyament musical que està caducat.
Crec que si uns quants pensem així i tenim ànim suficient, hem de començar a posar propostes i idees en comú i aprofitar les ganes que tenim de canvi per anar experimentant i entre tots arribar a conclusions.
Estic completament convençut de que la manera com ensenyem la música és millorable, sense augmentar les hores de classes (al contrari, inclús reduïnt-les en alguns nivells) i canviant continguts i pedagogies que a la nostra època ens van funcionar, però al segle XXI crec obsoletes.
N'hi ha que pensen que la classe d'instrument és lo més important en l'ensenyament musical, i és feina de l'assignatura de llenguatge que els alumnes sàpiguen llegir les notes i conéixer les tonalitats. Res més fora de context, lo més important en la música s'aprèn en grup, a les classes de cor, orquestra, cambra. La classe d'instrument, tal com diu la mateixa paraula, serveix per tenir una base instrumental i integrar-se en un grup per a poder fer música. L'instrument és només una eina.

Prou rollo. Us proposo no deixar passar l'ocasió i posar-nos d'una vegada a parlar, xatejar, email, tot el que us vingui de gust per posar idees sobre la taula i començar a canviar oficialment el sistema, però des de dintre, cad'un a la seva classe i d'acord i en colaboració amb els altres.
No crec en les grandiloquències, la xerrameca, les idees sense fonament, els canvis sense experimentació, l'imposició d'idees (sentiment de superioritat), les presses, l'egocentrisme (individualitat).
Busco la màxima eficàcia amb les idees i conceptes essencials, per a fer dels alumnes músics contents i amb recursos, autosatisfets i integrats i apreciats en la seva societat.

Que us semblaria crear una Comissió de Revisió i Experimentació de Continguts i Mètodes d'Ensenyament Musical? Naturalment hauria de participar tothom, professors de grup i d'instrument, no crec que només haguem de buscar solucions en llenguatge, sinó també en instrument.

salut!!
XaviPuertas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada